Kotipaikka: Olari, Espoo
Syntynyt: 24. tammikuuta 1992 Helsingissä
Koulutus: Kauppatieteiden maisteri, Aalto-yliopisto. Pääaineena tieto- ja palvelutalous. Kirjoitin Olarin Lukiosta ylioppilaaksi matemaattis-luonnontieteellisellä painotuksella.
Ammatti: Viestinnän freelancer
Harrastukset: politiikka ja järjestötoiminta, elokuvat & tv-sarjat, tietokirjallisuus

Miksi politiikka?

Olen päätynyt politiikkaan yleisen kiinnostuksen ja vaikuttamisen halun takia. Olen aina kammoksunut suomalaisessa poliittisessa kulttuurissa kytenyttä asennetta, jossa jokainen puolue edustaa jotain tiettyä eturyhmää. Sen sijaan, että taistellaan veropotin jakamisesta omalle joukkueelle, tulisi keskittyä enemmän hyvinvoinnin luomiseen. Haluan omalta osaltani tuoda Espoon kaupunginvaltuustoon taloudelliseen ajatteluun pohjautuvaa realismia pilvilinnojen maalailemisen sijaan. Kakku tulee leipoa ennen kuin sen voi jakaa!

Mikko Laakso

Olen 25-vuotias espoolainen kauppatieteiden maisteri Aalto-yliopistosta, pääaineenani tieto- ja palvelutalous. Tällä hetkellä työskentelen viestinnän freelancerina ja valtuutettuna Espoon kaupunginvaltuustossa. Toimin kansanedustaja Elina Lepomäen avustajana Eduskunnassa vuosina 2014-2017 sekä MEP Petri Sarvamaan harjoittelijana Euroopan Parlamentissa 2014. Olen poliittisilta näkemyksiltäni vankka markkinaliberaali.

Kävin koulut ja vartuin Espoossa

Vietin varhaisen lapsuuteni, 3-vuotiaaksi asti Itä-Helsingissä keskiluokkaisessa perheessä. Muutimme tämän jälkeen Espooseen, Mankkaalle, jossa vartuin ja kävin Päivänkehrän ala-asteen. 18-vuotiaana asetuin omilleni Olariin ja kirjoitin ylioppilaaksi Olarin lukiosta. Tällä hetkellä asun Ylä-Olarissa kerrostalossa.

Arvot ja aate

Olen arvomaailmaltani vankka talous- ja arvoliberaali. Kannatan alhaista verotusta ja laajoja kansalaisvapauksia. Mielestäni, jokainen on vapaa elämään sellaista elämään kuin itse toivoo, mikäli ei vahingoita näin tehdessään muita. Suomen suurimpia ongelmia ovat jäykät työmarkkinat, ylitse pursuava sääntely ja sotilaallinen liittoutumattomuus.

Politiikassa

Nuoresta iästäni huolimatta minulla on yli 8 vuotta kokemusta politiikan tekemisestä eri luottamustehtävissä. Olen toiminut niin Kokoomuksen Nuorten Liiton johtotehtävissä, Espoossa vara-valtuutettuna kuin myös Elina Lepomäen eduskunta-avustajana. Olen ollut mukana useissa vaalikampanjoissa, mm. nostamassa Elina Lepomäkeä eduskuntaan ja Petri Sarvamaata Euroopan parlamenttiin! Tulin valituksi Espoon valtuustoon 493 äänellä kevään 2017 kuntavaaleissa. Toimin kaupunginhallituksessa konsernijaoston jäsenenä vuosina 2017 – 2021.

Ansioluettelo

Opinnot

Kauppatieteiden maisteri, pääaineena Information and Service Management, sivuaineena laskentatoimi 2017
Kauppatieteiden kandidaatti taloustieteestä, sivuaineena rahoitus 2015
Olarin lukio, ylioppilas 2011
Kokoomusnuorten Politiikan Approbatur 2010

 

Työelämässä

Digital Marketing Specialist, Magisso Oy 5/2017 –
Viestinnän freelancer 2017 –
Eduskunta-avustaja (ed. Lepomäki / kok.) 2014-2017
MEP Sarvamaan (EPP/kok) kotimaanharjoittelija 2014
Sales Support, Estlander & Partners 2013-2014
Markkinoija, Trainer’s House 2012
Kesätyöntekijä, Itella/Posti 2007-2011

Luottamustoimet

Espoon Kaupunginhallituksen konsernijaoston jäsen 2017 – 2021
Kaupunginvaltuutettu, Espoo 2017 –
Uudenmaan Kokoomuksen hallitus 2017
Espoon Kokoomusnuoret, puheenjohtaja 2017
Kokoomusnuorten liittohallitus 2012, 2013 ja 2015
Useita luottamustehtäviä Kokoomusnuorten piiri- ja paikallisyhdistyksissä, mm. Uudenmaan Kokoomusnuorten puheenjohtajuus 2014.
Aalto-yliopiston Ylioppilaskunnan edustajisto 2011-2012

Kokoomus

Mikko Laakso, Kokoomus, Kuntavaalit 2017 Espoo